Volvo presenteert XC40 T5 Twin Engine

Volvo breidt het motorenaanbod voor de XC40 uit met de T5 Twin Engine. De Volvo XC40 T5 Twin Engine is uitgerust met een compleet nieuwe plug-in hybride aandrijflijn en heeft een elektrische actieradius van 54 kilometer.

Met de toevoeging van deze krachtige en ecologische versie biedt Volvo het breedste aanbod plug-in hybrides op de markt. De Volvo XC40 was het laatste model van Volvo waar tot op heden nog geen plug-in hybride aandrijflijn in beschikbaar was.

In totaal rijden er in België en Luxemburg al ruim 6.000 plug-in hybrides van Volvo rond.


In 2018 was 1 op de 5 verkochte Volvo’s een plug-in hybride (in de modellen waar dit aangeboden wordt).


Krachtige aandrijflijn


De Volvo XC40 T5 Twin Engine is voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde, efficiënte aandrijflijn. Die bestaat uit een 132 kW (180 pk) en 265 Nm sterke 1,5-liter driecilinder turbomotor en een 60 kW (82 pk) en 160 Nm sterke elektromotor. Schakelen gebeurt met een eveneens nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.


Het systeemvermogen bedraagt 193 kW (262 pk) en 425 Nm. De XC40 T5 Twin Engine is voorzien van een 10,7 kWh groot accupakket, dat een volledig elektrische actieradius van 54 kilometer mogelijk maakt. In combinatie met zijn relatief lage rijklaar gewicht van 1.871 kg resulteert dit in een gemiddelde CO2-uitstoot (NEDC 2.0) van 43 tot 38 g/km, afhankelijk van de gekozen band/velgcombinatie. Ook wanneer deze CO2-uitstoot wordt uitgedrukt volgens WLTP-weergave, liggen de laagste CO2-waarden voor de XC40 T5 Twin Engine ruim onder 50 g/km (WLTP vanaf 46 g/km).


Aansprekende prestaties

Dankzij het hoge systeemvermogen is deze voorwielaangedreven XC40 in staat tot aansprekende prestaties. De XC40 T5 Twin Engine accelereert in 7,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur en bereikt een topsnelheid van 205 km/uur. Volledig elektrisch rijden is mogelijk tot een snelheid van 125 km/uur.


Hoog trekgewicht


De XC40 T5 Twin Engine heeft een hoog trekgewicht van 1.800 kg, zodat ook deze uitvoering zeer geschikt is om grote aanhangwagens en caravans te trekken. De XC40 T5 Twin Engine is gebouwd op het CMA-platform, dat al vanaf het begin is voorbereid op elektrificatie. De bagageruimte boven de laadvloer blijft hierdoor ongewijzigd groot.


De prijsstelling van de Volvo XC40 T5 Twin Engine is zeer gunstig. De nieuwe XC40 T5 Twin Engine is beschikbaar vanaf € 45.980 in Momentum uitvoering. De uitvoering Momentum Pro is er vanaf € 47.330. De luxueuze Inscription- en de sportieve R-Design-uitvoeringen staan in de prijslijst vanaf € 50.180 en € 50.580.


Standaard veiligheid


Elke XC40 T5 Twin Engine is uitgerust met City Safety, dat zo nodig zelfstandig noodstops kan uitvoeren en ongelukken kan helpen vermijden. Connected Safety, waarmee de bestuurder vooraf al op de hoogte wordt gebracht van gevaren op de weg, maar ook Lane Keeping Aid, Oncoming Lane Mitigation, Driver Alert Control, Road Sign Information en nog vele andere hulp- en ondersteuningssystemen behoren eveneens tot de standaarduitrusting.


Heldere LED-koplampen verschaffen de bestuurder onder alle omstandigheden een goed zicht, terwijl parkeermanoeuvres worden vergemakkelijkt door de standaard aanwezige Park Assist aan de achterzijde.


De XC40 T5 Twin Engine Momentum en Momentum Pro zijn verder te herkennen aan lichtmetalen 18-inch wielen. Een 330 watt High Performance-audiosysteem met acht speakers en een ‘Fresh Air’-woofer is ook steeds aanwezig


Elke XC40 T5 Twin Engine is, net zoals de Twin Engine modellen op het SPA-platform, standaard voorzien van een standverwarming die te bedienen is vanuit de wagen of vanop de smartphone via het standaard aanwezige Volvo On Call en de Volvo On Call app. Op deze manier is de wagen en zijn batterij steeds optimaal te voor-conditioneren (koelen of verwarmen) zodat er vaker kan genoten worden van het maximale rijbereik van het centraal geplaatste batterijpakket.


Uiterlijk is de XC40 T5 Twin Engine te onderscheiden van de overige motoren enkel door het klepje van de oplaadpoort in het spatbord links vooraan en het “Twin Engine” embleem op de kofferklep.


De Momentum Pro is bovenop de standaarduitrusting dan nog voorzien van Sensus-navigatie, smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto en een elektrisch bedienbare kofferklep. De voorzetels en de achterbank met centrale armsteun en bekerhouders zijn vanaf dit uitrustingsniveau bekleed met een combinatie van textiel en T-Tec vinyl.


Vanaf nu te bestellen


De XC40 T5 Twin Engine is vanaf nu te bestellen bij de Volvo-dealer. Volvo neemt deze nieuwe uitvoering in het late najaar in productie in zijn Belgische fabriek. De XC40 T5 Twin Engine zal aanwezig zijn op de 98ste European Motor Show Brussels in 2020. In de showrooms worden de eerste wagens verwacht vanaf eind januari 2020.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image
Sterckx - De Smet article image