Polestar kondigt Europese prijzen van Performance-pakket voor Polestar 2 aan

Ontworpen om de dynamiek van de Polestar 2 te versterken voor de ultieme rijbeleving Het pakket omvat Brembo-remmen, aanpasbare Öhlins-schokdemper en gesmede lichtmetalen 20" velgen

De Polestar 2 is een elektrische sportfastback, een unieke combinatie van avant-gardeontwerp, uitmuntende digitale en comfortgerelateerde specificaties en een bestuurdersgerichte dynamiek. Dankzij de elektrische vierwielaandrijving met een vermogen van 300 kW, een koppel van 660 Nm en een accucapaciteit van 78 kWh zet de Polestar 2 in op zowel prestaties als bereik.

Het Performance-pakket zorgt voor een nog meer dynamische ervaring. En natuurlijk zijn tal van rijhulpmiddelen inbegrepen om te zorgen dat die rijbeleving niet alleen sportief, maar ook veilig is.

Het pakket omvat Brembo-4-zuigerremmen vooraan, aanpasbare Öhlins-schokdempers en gesmede lichtmetalen 20" velgen, met daarbij gouden veiligheidsgordels en ventieldoppen.

De prijs1 (incl. btw) van het Performance-pakket in België is € 6.000

"Het Performance-pakket maakt de rijbeleving met de Polestar 2 nog dynamischer. Onze ingenieurs hebben enkele geavanceerde elementen toegevoegd voor een nog intensere en uniekere Polestar-ervaring", zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar.

Joakim Rydholm, die verantwoordelijk is voor de chassisontwikkeling bij Polestar, zegt dat de Polestar 2 een wagen is die erom smeekt om de weg op te gaan. "Het chassis in het Performance-pakket is tot in de kleinste details doordacht om zo de ultieme instellingen te vinden, wat wij de ‘Golden Ride’ noemen. Het resultaat is een comfortabele maar gefocuste rijervaring op basis van een levendige, communicatieve en toch gebalanceerde en voorspelbare besturing. Het voelt helemaal anders aan dan bij de meeste elektrische wagens. Het ultieme Polestar-gevoel."

Potentiële kopers kunnen via Polestar.com hun plaats in de wachtrij reserveren voor een gegarandeerde levering in 2020 met een volledig terugbetaalbaar voorschot2.

Alle Polestar-wagens zullen via een digitaal retailmodel rechtstreeks online worden aangekocht van Polestar3. Het merk zal in stadscentra Polestar Spaces openen, waar klanten terechtkunnen bij Polestar-experts voor productinformatie en testritten. De eerste Polestar Space opent nog dit jaar en tegen eind 2020 moeten er wereldwijd 50 zijn.Gallerij

Sterckx - De Smet article image