Volvo Cars lanceert de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge als onderdeel van een nieuwe lijn elektrische auto's

Toekomstige Volvo-klanten zullen één fundamentele vraag moeten beantwoorden: wilt u een nieuwe Volvo met of zonder snoer? Vandaag introduceert Volvo Cars de XC40 Recharge, de eerste volledig elektrische auto van het bedrijf en het eerste model van de gloednieuwe conceptlijn Recharge.

De XC40 Recharge is gebaseerd op de veelvuldig bekroonde en best verkopende compacte SUV XC40. Het is dus ook de eerste telg van een familie volledig elektrische Volvo’s. Dit is een ware mijlpaal voor Volvo Cars: de eerste elektrische auto van het merk en een splinternieuw infotainmentsysteem, ondersteund door het Android besturingssysteem van Google.

De komende vijf jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren, aangezien het merk ernaar streeft om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s en de rest met hybride wagens. Recharge is de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-inhybrideaandrijving zal worden gegeven.


Vanaf begin 2020 zullen klanten die naar de website van Volvo Cars surfen eerst de vraag krijgen of ze al dan niet een Volvo Recharge wensen. Om elektrisch rijden verder aan te moedigen wordt elk Volvo Recharge plug-inhybridemodel aangeboden met een jaar lang gratis elektriciteit onder de vorm van een terugbetaling van de gemiddelde elektriciteitskost voor die periode.

“We hebben het al enkele keren herhaald: voor Volvo Cars is de toekomst elektrisch”, zegt CEO Håkan Samuelsson. “Vandaag zetten we een grote stap in die richting met de lancering van onze volledig elektrische XC40 en de Recharge-lijn.”


De XC40 Recharge is alles wat klanten verwachten van een Volvo, met daarbovenop een geavanceerde, volledig elektrische vierwielaandrijving die met een enkele oplaadbeurt een bereik van meer dan 400 km (WLTP) en een vermogen van 408 pk biedt. De batterij laadt op 40 minuten tijd tot 80% van haar vermogen op via een snellaadsysteem.

Het Android-ondersteund infotainmentsysteem is volledig geïntegreerd in Volvo On Call, het digitale platform voor geconnecteerde diensten van het merk. Via Volvo On Call kunnen bestuurders van een plug-inhybride volgen hoe lang ze op elektrisch vermogen rijden.


Om tegemoet te komen aan de verwachte groei van de vraag naar de Recharge-auto’s zal Volvo Cars de productiecapaciteit voor elektrische auto’s verdrievoudigen en vanaf volgend jaar een door de ontwerpers gekozen selectie van populaire Recharge-modellen voorbereiden, een Designer’s Choice-reeks, om zo aanzienlijk kortere leveringstermijnen te kunnen aanbieden. Volvo Cars wil volgend jaar 20% van de totale verkoop verwezenlijken met plug-inhybrides.

Elk Volvo-model komt in een Rechargeversie, van de compacte SUV XC40 over de 60-reeks tot het boegbeeld van het merk, de grote SUV XC90. Volvo Cars is de enige autobouwer die voor elk van zijn modellen een plug-invariant aanbiedt.

De XC40 Recharge en de Recharge-lijn zijn de tastbare bewijzen van het ambitieuze nieuwe actieplan van het bedrijf, dat ook vandaag gelanceerd werd. Dat actieplan omvat concrete acties die aansluiten bij het klimaatakkoord van Parijs en het ondersteunt de ambitie van Volvo Cars om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te worden. Lees hier meer over het klimaatplan van Volvo Cars.Gallerij

Sterckx - De Smet article image