Volvo Cars neemt maatregelen om impact coronavirus te beperken

De coronapandemie heeft Volvo Cars nu op tal van manieren getroffen, in de vorm van een verzwakkende markt, een risico op verstoring van de productie en zorgen om het personeel.

De eerste prioriteit van de onderneming is de gezondheid en veiligheid van alle medewerkers. We hadden al voorzorgsmaatregelen genomen en verplaatsingsbeperkingen opgelegd.

Nu is het nodig geworden om de verspreiding van het virus verder te beperken door een tijdlang sociale afstand te bewaren. Dat betekent dat de productie wordt stopgezet, dat er van thuis moet worden gewerkt en dat er meer persoonlijke voorzorgen moeten worden genomen.

De fabriek in België blijft gesloten tot 5 april. De fabrieken in Zweden en de VS zullen toe zijn van 26 maart tot 14 april.

De meeste medewerkers met een kantoorjob zullen vanaf 26 maart van thuis uit werken en de werkuren zullen worden ingekort.

Dankzij die maatregelen kunnen we jobs veiligstellen en ervoor zorgen dat Volvo Cars opnieuw normaal kan produceren zodra dat mogelijk en veilig is.

Volvo Cars heropende eerder deze maand zijn vier productievestigingen in China na een lange sluitingsperiode. Op dit moment lijkt het aantal bezoeken aan de showrooms in China opnieuw te normaliseren, wat duidelijk het voordeel aantoont van het feit dat we als onderneming een globaal evenwicht hebben.

“Onze voornaamste prioriteiten betreffen de gezondheid van onze medewerkers en de toekomst van onze onderneming”, aldus CEO Håkan Samuelsson. “Dankzij de waardevolle ondersteunings­programma’s van de overheid hebben we snel kunnen handelen.”

Volvo Cars is ervan overtuigd dat deze maatregelen het juiste evenwicht bieden tussen het inperken van de voortschrijdende impact van de pandemie en het beschermen van zijn mensen en de toekomst van de onderneming.

De productievestigingen van Volvo Cars waarvoor de vandaag aangekondigde maatregelen worden genomen bevinden zich in Torslanda, Skövde en Olofström (Zweden), Gent (België) en South Carolina (Verenigde Staten). De maatregelen voor kantoorjobs gelden voor de werknemers in de hoofdzetel in het Zweedse Göteborg, in de fabriek in Gent en in de markten.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image