Volvo Cars wordt officiële sponsor van David Goffin en drukt stempel verder door op tenniswereld

The word is out: Volvo wordt vanaf deze zomer officieel sponsor van David Goffin, momenteel nummer 10 op de ATP-ranking. Met deze nieuwe samenwerking bevestigt Volvo zijn doelstelling om een vaste waarde te worden binnen de tenniswereld.

De waarden van Volvo Cars hebben de Belgisch kampioen David Goffin - die voortaan in de Volvo XC60 zal rijden - helemaal kunnen overtuigen.

Volvo Cars bouwt al jaren aan zijn visibiliteit en betrokkenheid binnen de tenniswereld. Zo is het merk al partner van diverse tennistalenten waaronder Steve Darcis, Sofia Costoulas en Yanina Wickmayer. Daarnaast steunt Volvo Cars de Hope and Spirit Foundation en diens belangrijke rol bij het opleiden van jonge talenten. Volgens René Aerts Jr., directeur Corporate Communicatie bij Volvo Cars, was de kans te mooi om te laten liggen: "Toen het Goffin-kamp contact met ons opnam, was dit een niet te missen opportuniteit. We volgen David en zijn entourage al enkele jaren. We zijn dan ook heel trots en vereerd om hem te kunnen ondersteunen bij zijn volgende sportieve uitdagingen."

Het zijn voornamelijk de waarden van Volvo Cars die David Goffin hebben overtuigd om de partnership aan te gaan: de drie pijlers van Volvo, namelijk duurzame ontwikkeling, veiligheid en personalisatie, zijn waarden die de Belgische tennisster en het innoverende automerk 1 op 1 delen. “Natuurlijk is het Zweedse ontwerp van de Volvo wagens van fundamenteel belang, maar wat mij uiteindelijk heeft overtuigd, is het belang dat de fabrikant hecht aan duurzame ontwikkeling en veiligheid, wat deel uitmaakt van hun DNA. Het feit dat ik zowel de binnen- als buitenkant van mijn wagen volledig kan personaliseren is natuurlijk ook heel mooi meegenomen. Ik ben blij dat ik mijn imago mag associëren met een merk als Volvo Cars'', aldus David Goffin.

Volvo Cars bevestigt dat het de mobiliteit van de tennisser zowel in binnen- en buitenland zal garanderen en dat het publiek binnenkort het logo op de mouw van de wedstrijdshirts van Goffin zal zien verschijnen. Met deze sponsoring wint Volvo Cars aan visibiliteit in een wereld waar het merk al affiniteit mee had.

Met een gevarieerd team van ambassadeurs, zoals oa Ann Wauters, Emma Plasschaert en Evi Van Acker, zet Volvo Cars zijn sterke verankering in België extra in de verf. Zo stelt de fabriek in Gent momenteel 6.500 mensen tewerk en rollen er gemiddeld 1.000 voertuigen per dag van de band, waaronder de XC40, het paradepaardje van het moment.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image