Volvo Cars en Plugsurfing bieden over heel Europa oplaaddiensten aan voor alle elektrische modellen

Europese bestuurders van volledig elektrische Volvo Recharge-modellen zullen binnenkort gemakkelijk toegang hebben tot meer dan 200.000 laadpunten. Het bedrijf heeft immers oplaadfirma Plugsurfing uitgekozen als partner, waardoor het nu mogelijk is om probleemloos lange afstanden over het hele continent af te leggen.

Door de samenwerking met Plugsurfing neemt Volvo Cars de meest voorkomende obstakels voor bestuurders van elektrische wagens weg, zoals onvoldoende toegang tot laadpunten en een zeer gefragmenteerde Europese markt voor oplaadinfrastructuur.

Dankzij de samenwerking met Plugsurfing, een van de grootste en snelst groeiende serviceproviders voor oplaadnetwerken in Europa, kunnen bestuurders gemakkelijk hun elektrische Volvo opladen, ongeacht waar op het continent ze zich bevinden. Bovendien maakt het talloze nationale abonnementen overbodig.

Een account bij Plugsurfing, dat inbegrepen is bij elk volledig elektrisch Volvo Recharge-model in Europa, biedt toegang tot uitgebreide lokale laadnetwerken in Europa. Zo kunnen bestuurders naadloos de grenzen oversteken in hun elektrische wagen. Het Plugsurfing-platform biedt ook mogelijkheden voor andere nieuwe en interessante oplaadgerelateerde diensten, die misschien later toegevoegd zullen worden.

Klanten zullen hun wagen met een contactloze laadkaart of smartphone-app kunnen opladen, en dat aan meer dan 200.000 Plugsurfing-laadpunten in 38 Europese landen. Alle oplaadbeurten en betalingen worden maandelijks verwerkt, zonder dat de klanten van Plugsurfing vasthangen aan een abonnement.

“De Plugsurfing-dienstverlening zal in al je oplaad- en rijbehoeften voorzien: het dagelijkse pendelen, opladen op locatie en langeafstandsreizen”, aldus Björn Annwall, hoofd van EMEA bij Volvo Cars. “Die zorgeloosheid maakt het rijden met een elektrische Volvo nog aangenamer en gemakkelijker.”

Via de Plugsurfing-app of het op Android gebaseerde infotainmentsysteem kunnen Volvogebruikers laadpunten filteren op locatie, beschikbaarheid en laadsnelheid. De app toont ook de prijsinformatie voor elk laadpunt, wat het proces makkelijk en transparant maakt.

Net zoals Volvo Cars focust ook Plugsurfing heel sterk op duurzaamheid; het bedrijf blijft zijn leveranciersnetwerk uitbreiden en geeft voorrang aan leveranciers die met hernieuwbare energiebronnen werken.

“Samen met Volvo Cars heeft Plugsurfing een sterke visie voor duurzaamheid en het gemakkelijk opladen van auto’s”, aldus Anne Jalkala, CEO van Plugsurfing. “We werken samen met Volvo Cars om de elektrificatie van mobiliteit te stimuleren en bestuurders toegang tot energie te geven. Zo willen we dat uitstootvrije mobiliteit werkelijkheid wordt voor de volgende generaties van bestuurders.”

Volvo Cars zal de dienstverlening van Plugsurfing uitrollen met de volledig elektrische XC40 P8 Recharge wanneer de leveringen later dit jaar van start gaan.

De XC40 P8 Recharge is de eerste van een gamma volledig elektrische Volvo’s, en de eerste volledig elektrische wagen van het bedrijf. De XC40 P8 Recharge met vierwielaandrijving heeft een bereik van meer dan 400 km (WLTP) met een enkele oplaadbeurt en een vermogen van 408 pk. De batterij laadt in 40 minuten op tot 80% van haar vermogen via een gelijkstroom-snellaadsysteem.

De komende jaren zal Volvo Cars nog meer volledig elektrische modellen uitbrengen. Het bedrijf wil dat tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo’s volledig elektrisch is, en de andere helft hybride.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image