Volvo Car Group gaat met Waymo in zee

Volvo Car Group, inclusief diens verbonden ondernemingen Polestar en Lynk & Co. International, heeft een strategische overeenkomst gesloten met Waymo, een wereldleider in de ontwikkeling van technologie voor volledig autonoom rijden.

Waymo wordt de exclusieve L4-partner van Volvo Car Group. De bedrijven zullen eerst samenwerken om Waymo’s technologie voor volledig autonoom rijden – de Waymo Driver – in een compleet nieuw, mobiliteitsgericht elektrisch voertuigenplatform voor personenvervoer te integreren.

“Volledig autonome voertuigen kunnen het verkeer veiliger dan ooit maken en kunnen voor een revolutie zorgen wat betreft de manier waarop mensen leven, werken en reizen”, aldus Henrik Green, Chief Technology Officer bij Volvo Car Group. “Onze wereldwijde samenwerking met Waymo biedt nieuwe en interessante businessopportuniteiten voor Volvo Cars, Polestar en Lynk & Co.”

“Deze belangrijke samenwerking met Volvo Car Group zal de komende jaren mee de weg effenen voor de invoering van de Waymo Driver in het buitenland. Daarnaast is het een belangrijke mijlpaal in de zeer competitieve sector van autonome voertuigen”, zegt Adam Frost, Chief Automotive Officer bij Waymo. “Volvo Car Group deelt onze visie om een autonome toekomst te creëren waarin wegen veiliger zijn en transport toegankelijker en groener is. We zijn erg blij om Volvo Car Group te kunnen verwelkomen als onze nieuwste partner in de auto-industrie.”

Gallerij

Sterckx - De Smet article image