Waarom winterwielen?

Zet winterse weersomstandigheden buitenspel en ga in elk seizoen veilig de baan op met originele Volvo-wielen.

6 redenen om een originele Volvo-winterwielenset te kopen


1. De beste banden gecombineerd met originele Volvo-velgen

Volvo selecteert de beste banden bij gerenommeerde bandenmerken en combineert deze met originele aluminium Volvo-velgen van hoge kwaliteit die de juiste eigenschappen, prestaties en afwerking bieden.

2. Uitgebreid getest

Alle winterbanden uit ons gamma zijn uitvoerig getest op elk Volvo-model en in extreme winterse weersomstandigheden.

3. Ideale rubbermix voor betere grip
In tegenstelling tot zomerbanden blijft het rubber in winterbanden zacht en flexibel wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt. Het loopvlakpatroon is zorgvuldig ontworpen voor een betere grip op sneeuw en ijs, en voert ook beter water en smeltende sneeuw af.

4. Uitgekiende combinatie van velg en band
Alleen originele Volvo-winterwielen bieden een uitgekiende combinatie van banden en velgen, die niet alleen uw rijcomfort verbeteren maar ook de look van uw Volvo.

5. Passend bij uw Volvo en uw voorkeuren
Wij kunnen u winterwielen aanbevelen die niet alleen ontworpen zijn voor uw specifieke Volvo-model, maar die ook passen bij uw smaak, rijstijl en de omstandigheden waarin u het vaakst onderweg bent.

6. Stockage bij Volvo
Onze Volvo-verdelers bieden de mogelijkheid uw 2e wielenset voor u te stockeren wanneer u deze niet gebruikt. Uw banden en velgen worden gecontroleerd en indien gewenst ook gereinigd, alvorens ze veilig en verzekerd worden opgeslagen.


Veeleisende tests in extreme omstandigheden

Al sinds de jaren zeventig test Volvo elk jaar de nieuwste winterbanden in Lapland. Jokkmokk ligt pal op de poolcirkel, zodat maandenlang in koude temperaturen en op sneeuw kan worden getest. Met andere woorden: de ideale plaats om winterbanden in barre en veeleisende weersomstandigheden te testen. Tijdens de testritten wordt gelet op wegligging, grip, rijcomfort en rolgeluid. Op basis van deze testresultaten kiest Volvo alleen de beste winterbanden uit voor haar gamma originele winterwielensets.

Wat zou er gebeuren als 3 identieke wagens, uitgerust met respectievelijk winter-, all-season- en zomerbanden, bij een snelheid van 80 km/u remmen op een besneeuwde ijsvlakte? Volvo deed de test en de beelden hiernaast spreken voor zich! De remweg met vierseizoenenbanden is 33% langer dan met winterwielen, met zomerwielen wordt de remweg zelfs 127% langer.Kouder dan 7°C?

Bij winterbanden denken we snel aan reizen naar wintersportgebieden. Maar wist u dat u ook in België en Luxemburg in de wintermaanden veiliger rijdt met aangepaste banden? Zomerbanden verharden immers al bij temperaturen onder +7°C en verliezen grip.

In koude weersomstandigheden heeft u een band nodig met een speciaal rubbermengsel dat zacht en flexibel blijft bij lage temperaturen. Zo blijft het rubber een goede grip houden op het wegdek. Rond +7°C presteren zomerbanden al beduidend minder goed. Daalt de temperatuur nog verder, dan zullen banden die specifiek voor koude omstandigheden ontwikkeld werden merkbaar betere prestaties leveren op vlak van grip, stuurprecisie en remafstand. Het profiel van een winterband is zodanig ontworpen dat het zacht en soepel blijft bij lage temperaturen en zo zijn grip blijft behouden op het wegdek.En vierseizoensbanden dan?

Niet overtuigd van het nut van een afzonderlijke set zomer- en winterbanden of geen zin in een zesmaandelijkse wissel? U overweegt vierseizoenenbanden?

Banden die specifiek ontworpen werden om 's zomers optimaal te presteren, zijn bewezen minder performant in winterse omstandigheden en vice versa. Vierseizoenenbanden proberen alle eigenschappen in één band te combineren maar zijn daardoor altijd een compromis. Ze zullen zowel qua rubbersamenstelling als qua loopvlak in geen enkel seizoen optimaal presteren.

En laat veiligheid toch net datgene zijn waarover u liever nooit een compromis willen sluiten? Daarom raadt Volvo aan om te investeren in een tweede set wielen voor uw auto, zodat u het hele jaar door op de best presterende banden kunt rijden. Wissel uw wielenset bij het ingaan van de winter- en zomertijd. Zo kunt u altijd veilig de baan op.Nog meer weten over wielen, velgen en banden?

Bij Volvo kennen we elk van onze modellen door en door. Koppel die kennis aan onze uitgebreide tests van banden en u mag er zeker van zijn dat wij u het beste advies kunnen geven als het gaat over wielen en banden.

We delen onze kennis graag met u en bundelden informatie en tips over wielen, velgen en banden in onze e-brochure "Wielen, banden en velgen van A tot Z".

Gallerij

Sterckx - De Smet article image