LEVC: een nieuw merk verdeeld door Sterckx – De Smet in en rond Brussel

LEVC (London Electric Vehicle Company) breidt zijn Europees distributienetwerk uit met de groep Sterckx – De Smet. De FLEET Dealer van het Jaar 2021 Sterckx – De Smet zal het merk LEVC (London Electric Vehicle Company, vroeger bekend als London Taxi Company) verdelen in en rond Brussel (o.a. Zellik, Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Halle).

Philip Vandewalle, algemeen directeur en eigenaar van Sterckx – De Smet, zei: “Wij hebben een lange geschiedenis in de fleetsector en zijn nationaal erkend voor onze uitmuntendheid. Wij zijn verheugd dat we de krachten bundelen met LEVC om hun revolutionaire voertuigen in de regio te helpen introduceren. LEVC’s producten zijn een uitbreiding van ons aanbod van Geely Group merkvoertuigen en er bestaat geen twijfel dat onze klanten veel voordeel zullen halen uit de geavanceerde range-extender technologie in de TX en VN5. Gezien de lage-emissiezones en mobiliteitsprojecten in Brussel, denken wij dat dit het perfecte moment is om LEVC te introduceren, zowel voor emissievrije passagiersmobiliteit als voor emissievrije last mile en stadsspecifieke logistieke diensten”.

Joerg Hofmann, CEO van LEVC, voegt hieraan toe: “Terwijl we onze toonaangevende producten en technologieën naar nieuwe markten in Europa brengen, ben ik verheugd om met LEVC Brussels een nieuwe toevoeging aan ons groeiende dealernetwerk aan te kondigen. Als gevestigde groep met een sterke klantenbasis en geschiedenis, is de Sterckx – De Smet groep uitermate geschikt om de TX en VN5 aan een nieuw publiek voor te stellen.”

Martin Rada, directeur van LEVC Europe: “LEVC blijft zich richten op het uitbreiden van haar netwerk over meerdere markten in Europa en de samenwerking met de Sterckx – De Smet Groep maakt deel uit van onze bredere strategie om 60% export te bereiken tegen 2024. Met hun lange geschiedenis in de bedrijfswagensector zullen zij een belangrijke partner voor ons zijn in Brussel en ervoor zorgen dat TX en VN5 een succes worden”.

De voertuigen van LEVC, bieden alle economische en milieuvoordelen van elektrisch rijden zonder de praktische nadelen van conventionele EV’s. De eCity technologie van LEVC vormt het hart van de TX en TX Shuttle en maakt een emissievrije actieradius mogelijk van 101 km – perfect voor stadsritten – en een totale actieradius van meer dan 510 km dankzij de range extender. De TX-modellen bieden comfortabel plaats aan maximaal zes passagiers en een bestuurder.

De VN5 werd onlangs in mei 2021 in Europa gelanceerd en biedt elektrisch rijden en een emissievrije actieradius van meer dan 98 km en een totale actieradiusverlenging van meer dan 489 km. Met een bruto laadvermogen tot 830 kg en een capaciteit van 5,5 m³ (2 europallets) is de VN5 een uiterst flexibel en veelzijdig platform voor een groot aantal bedrijfsbehoeften.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image