Polestar en IONITY

Het is mogelijk om iets toe te voegen door iets weg te nemen. Polestar 2 is een uitstekend voorbeeld. We hebben gebruiksgemak toegevoegd door de sleutel te verwijderen. We hebben de aerodynamica verbeterd door de spiegelframes weg te halen. En nu nemen we de abonnementen, verificatiemethoden en laadkaarten weg, samen met een groot deel van de prijs van het opladen.

Dankzij onze samenwerking met Plugsurfing kunnen Polestar 2-eigenaars nu opladen aan de openbare snelladers van IONITY tegen een sterk verlaagd tarief van 0,40 EUR per kWh*.

Gemakkelijk opladen was al deel van de Polestar-ervaring. De Plugsurfing-overeenkomst geeft eigenaars toegang tot meer dan 200.000 openbare oplaadpunten in Europa, inclusief IONITY, met behulp van één verificatie- en betalingsplatform, ongeacht de operator. Wanneer Polestar-eigenaars de Plugsurfing-kaart (die bij de wagen wordt geleverd) gebruiken bij een IONITY-station, wordt het verlaagde tarief automatisch toegepast, met ingang van 1 juli 2021.

"Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe een samenwerking op de steeds groeiende vrije markt van openbare laadinfrastructuur kan worden gebruikt ten voordele van onze klanten, vergelijkbaar met ons partnerschap met ChargePoint in Noord-Amerika," zegt Polestar CEO Thomas Ingenlath.

En hoewel dit initiatief uitsluitend voor Europa geldt, wordt hiermee een model geïntroduceerd dat ook op andere markten zou kunnen werken. Het bewijst dat optellen door aftrekken werkt. Verwijder de laadkaarten en voeg gemak toe. Verwijder de angst voor de actieradius en de onzekerheid over de infrastructuur en voeg een onmeetbare waarde toe aan de ervaring van elektrisch rijden.

"Doordat we niet beperkt zijn tot ons eigen exclusieve oplaadnetwerk, kunnen we profiteren van de expansie en evolutie van de infrastructuur naarmate de sector groeit," vervolgt Thomas Ingenlath. "We blijven ons inzetten om meer oplossingen zoals deze te vinden voor onze klanten."

Gallerij

Sterckx - De Smet article image