Volvo S60 en V60 behalen vijf sterren in Euro NCAP-veiligheidsbeoordeling

De nieuwe Volvo S60-berline en V60-break hebben vandaag tijdens de Euro NCAP-veiligheidstests voor 2018 de maximale score van vijf sterren behaald. Daarmee zet Volvo zijn reeks vijfsterrenresultaten verder.

Het resultaat bevestigt alweer dat Volvo Cars zijn reputatie als producent van wagens die consistent bij de veiligste op de weg horen niet gestolen heeft. Voor alle geteste Volvo-modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, van de compacte V40-hatchback tot de grote XC90-SUV, werd de veiligheidstechnologie bekroond met vijf sterren.


De Euro NCAP 2018-testnormen waren strenger dan ooit met nieuwe en strengere eisen voor de veiligheidstechnologie, met onder meer fietsdetectie met automatisch remmen en hulpsystemen voor rijstrookondersteuning. De V60 en S60 behoren tot de veiligste wagens die getest werden op basis van de nieuwe normen.

“Dit resultaat toont aan dat Volvo Cars nog steeds een marktleider is op het gebied van veiligheid en voortdurend de grenzen probeert te verleggen met nieuwe technologieën”, aldus Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. “Welke Volvo u ook kiest, u mag er gerust in zijn dat u en uw passagiers de baan op gaan in een van de veiligste wagens op de markt.”

De S60 en V60 zijn gebouwd op hetzelfde SPA-platform (Scalable Product Architecture) ontwikkeld door Volvo zelf en hebben dezelfde veiligheidstechnologie als hun grote broer, de XC60, en de topmodellen van de 90-reeks.

Volvo Cars bouwt standaard het zelf ontwikkelde pakket voor actieve veiligheid City Safety met Autobrake-technologie in. Op de S60 en V60 bevat het City Safety-pakket bovendien een wereldprimeur: automatisch remmen om de gevolgen van nakende aanrijdingen te beperken. City Safety is nog steeds het enige veiligheidssysteem op de markt dat voetgangers, fietsers en grote dieren kan helpen herkennen.

De V60 werd eerder dit jaar gelanceerd in zijn natuurlijke habitat: op de oprit van een gezinswoning in Stockholm. Het was een uitstekende manier om te beklemtonen dat Volvo Cars een jarenlange ervaring heeft opgebouwd met het ontwerpen van gezinsbreaks die aansluiten op de diverse behoeften en realiteiten van het moderne gezinsleven.

Afgelopen zomer lanceerde Volvo Cars de nieuwe generatie van zijn sportieve berline, de S60. De dynamische S60 is de eerste Volvo die niet met een dieselmotor verkrijgbaar is, een nieuw bewijs van het engagement van Volvo Cars voor elektrificatie en een toekomst zonder de traditionele verbrandingsmotor. Het is de eerste Volvo die gebouwd wordt in de Verenigde Staten, in de eerste Amerikaanse Volvo-productiefaciliteit in Charleston (South Carolina).

Gallerij

Sterckx - De Smet article image