Kia op het Autosalon van Brussel 2019: e-Niro, ProCeed, ...

Op zaterdag 19 januari 2019 opent het Autosalon van Brussel de deuren voor het grote publiek. Kia vind je in paleis 3 van de Heizel, waar ze de elektrische e-Niro en de sexy ProCeed voorstellen.

Op de nog okselfrisse Stonic en de flink uit de kluiten gewassen Sorento na geniet het hele SUV-gamma een update. De reeds als hybride en als plug-inhybride te bestellen Niro krijgen het gezelschap van de volledig elektrische e-Niro, terwijl de populaire Sportage een facelift ondergaat die een mild hybride 48-voltsysteem introduceert.

Net zoals de Hyundai Kona EV waarmee hij zijn fundamenten deelt, komt de e-Niro in twee varianten. Met een batterijpakket van 39,2 kWh, goed voor een rijbereik van bijna 300 kilometer. Of met een een batterijpakket van 64 kWh, waardoor het elektrische rijbereik richting de 500 kilometer klimt. Het koppel bedraagt telkens 395 Nm, maar de standaardvariant houdt het bij 136 pk terwijl de zogeheten Long Range 204 pk ontwikkelt.

2018 Kia e-Niro EV

ProCeed

Kia heeft een heleboel auto's op de stand staan, gaande van de Picanto en de Rio over de Optima tot de Venga en de Carens. Maar sinds de komst van de spectaculaire Stinger lijken ze extra schwung in hun portfolio te introduceren. De ook als SW verkrijgbare Ceed houdt het nog (te) bescheiden, maar de daarop gebaseerde ProCeed wordt een koppendraaier.

  Die nieuwe Kia ProCeed is geen sportieve driedeurs meer, maar een zogenaamde Shooting Brake die het midden houdt tussen een slanke vijfdeurscoupé en een praktische break. Net zoals de eerder vermelde Stinger komt de ProCeed enkel als GT Line of als GT, die aangedreven wordt door een 1,6 liter-turbobenzine die een vermogen van 204 pk paart aan een maximumkoppel van 265 Nm. De 275 pk sterke T-GDi uit de Hyundai i30 N wordt jammer genoeg voorzien.

  2019 Kia ProCeed

  Tijdens het Autosalon van Brussel vind je Kia in paleis 3 van de Heizel.

  Bron: AutoWereld

  Gallerij

  Sterckx - De Smet article image