Polestar onthult de nieuwe Polestar 2

​Polestar heeft met de onthulling van de nieuwe Polestar 2 de volgende stap gezet in zijn ontwikkeling als het merk voor elektrische sportwagens. De Polestar 2 is de nieuwe, volledig elektrische fastback die elektrische sportwagens toegankelijker maakt voor een breder en steeds progressiever publiek.

De wagen combineert een avant-gardedesign met een unieke klantervaring in het premiumsegment van compacte elektrische wagens. De Polestar 2 is de eerste elektrische wagen die de concurrentie aangaat met de Tesla Model 3, met een gamma dat start bij een richtprijs vanaf € 39.900. Tijdens de eerste 12 maanden van de productie is de richtprijs van de eerste editie € 59.9001.

“De Polestar 2 is onze eerste volledig elektrische wagen en het eerste model dat met een grotere oplage wordt geproduceerd. Elk detail werd ontworpen en gebouwd met passie en toewijding. Door de aanstaande lancering van een portfolio van volledig elektrische wagens is Polestar, als merk van elektrische sportwagens, vastbesloten om de wereldwijde uitdagingen op het gebied van luchtkwaliteit aan te gaan. Polestar levert elektrische wagens die je maar wat graag wil bezitten en besturen”, zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar.

Polestar onthult de nieuwe Polestar 2

De Polestar 2 is een premium vijfdeurs fastback met twee elektromotoren en een batterijcapaciteit van 78 kWh2 die een beoogde actieradius van 500 km3 mogelijk maakt, gebaseerd op het aanpasbare Compact Modular Architecture-platform (CMA) van de Volvo Car Group. De batterij met 27 modules is geïntegreerd in de bodemplaat en draagt bij aan de stijfheid van het chassis en verbetert het geluids-, trillings- en schokniveau (NVH) van de auto – het lawaai van buitenaf is met 3,7 dB verminderd in vergelijking met een traditioneel chassis.

Polestar pakt het opladen op een slimme, handige en uitgebreide manier aan en komt zo tegemoet aan een prangende behoefte. Polestar zet strategische samenwerkingsverbanden op om Polestar 2-eigenaars gemakkelijk en probleemloos toegang te geven tot 's werelds grootste openbare oplaadnetwerken dankzij een geconnecteerde digitale oplossing die zowel in de auto als op mobiele toestellen beschikbaar is.

Voor Polestar liggen de prestaties aan de basis van de totale rijervaring. De elektrische vierwielaandrijving van de Polestar 2 produceert 300 kW (408 pk) en 660 Nm (487 lb-ft). Dit vertaalt zich in een acceleratietijd van 0-100 km/u in minder dan 5 seconden.

Het standaard dynamische chassis kan worden uitgebreid met het Performance Pack dat de rijdynamiek verbetert met Öhlins-schokdempers, Brembo-remmen en unieke 20” gesmede velgen. Polestars kenmerkende gouden veiligheidsgordels, remklauwen en ventieldoppen maken het ‘performance’-plaatje compleet.

Polestar onthult de nieuwe Polestar 2

De Polestar 2 is een van de eerste wagens ter wereld waarin een infotainmentsysteem op basis van Android werd ingebouwd. Hiermee zet Polestar zijn leiderspositie op technologisch vlak binnen de Volvo Car Group in de verf. Dankzij de Android-structuur kunnen apps en voertuigfuncties naast elkaar bestaan binnen een solide en aanpasbare digitale omgeving, en het is voor het eerst dat een auto beschikt over geïntegreerde Google-diensten, waaronder Google Assistant, Google Maps met ondersteuning voor elektrische voertuigen en Google Play Store5. De nieuwe interface komt tot leven met de natuurlijke spraakbesturing en een nieuw 11”-aanraakscherm.

Polestar onthult de nieuwe Polestar 2

De Phone-as-Key-technologie maakt autodelen makkelijker en zorgt voor een meer geïntegreerde ervaring als eigenaar. Bovendien maakt het de geconnecteerde diensten van Polestar zoals ophalen en terugbrengen mogelijk. Ook ‘voelt’ de Polestar 2 hierdoor dat de bestuurder de wagen nadert. Slimme functies, zoals vergrote graphics in de instrumentencluster, zorgen ervoor dat de bestuurder gemakkelijk de laadstatus en het resterende bereik kan raadplegen voordat hij in de auto stapt. De Polestar 2 kan ook de volgende stap van de bestuurder vooraf bepalen en creëert zo een naadloze ervaring met een voorbereide cabine en een snelle startprocedure.

Maximilian Missoni, hoofd Design bij Polestar, licht toe: “We hebben besloten om iets anders aan het segment toe te voegen. Ons avant-gardistische ontwerp is geëvolueerd van de Polestar 1 naar een opwindender, gedurfder statement. We hebben ook een standaard veganistisch interieur ontworpen met vooruitstrevend textiel dat het progressieve publiek, dat zal intekenen op de Polestar 2, zal aanspreken.”

Tot de design-ledtoepassingen behoren onder andere de Pixel ledkoplampen4 en de ‘proximity’-verlichting die voor een unieke welkomstsequentie zorgen, Polestars kenmerkende frameloze zijspiegels en het unieke verlichte Polestar-logo, dat wordt weerspiegeld op het panoramische glazen dak van de wagen.

Polestar onthult de nieuwe Polestar 2

Zoals alle Polestar-wagens is de Polestar 2 enkel online te bestellen. De richtprijs voor de lanceerversie van de Polestar 2 is € 59.900 euro1 en de prijs van het abonnement volgt later. U kunt vooraf bestellen via polestar.com. Begin 2020 start de productie van de Polestar 2 in China voor wereldwijde markten voor zowel de versies met het stuur links als rechts.

De Polestar 2 zal voor het eerst worden voorgesteld op het Internationale Autosalon van Genève in maart 2019 en zal vervolgens in heel 2019 te zien zijn op een internationale roadshow in Europa, Noord-Amerika en China. De Polestar 2 zal ook beschikbaar zijn in een netwerk Polestar Spaces die binnenkort geopend zullen worden, waar je de wagen fysiek kan bekijken en een testrit kan maken.

De auto wordt eerst gelanceerd op de markten van deze landen: China, de Verenigde Staten, Canada, België, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Andere markten worden in overweging genomen voor toekomstige uitbreiding.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image