Een volledig digitale klantervaring met de Polestar Explore-app

Samen met de Polestar 2 werd vorige week ook de nieuwe Polestar Explore-app gelanceerd, die klanten en fans van Polestar een nieuw kanaal biedt om volledig digitaal de interactie aan te gaan met het merk. De nieuwe Polestar Explore-app biedt de klant een alomvattende digitale Polestar-klantervaring, eender waar en eender wanneer.

Op dit moment is er een naadloze integratie van gegevens over de wagen, de Polestar 2-configurator en een functie waarmee de gebruiker een vooruitbestelling kan doen en een voorschot kan betalen. Zodra de start van de productie begin 2020 nadert, volgt de mogelijkheid om te kiezen tussen een Polestar-abonnement of een volwaardige aankoop – en dat alles online.

“We willen dat klanten moeiteloos en gemakkelijker de interactie met het Polestar-merk kunnen aangaan en van hun wagen kunnen genieten. Alles kan via een smartphone of tablet: informatie opzoeken over Polestar-wagens, een abonnement nemen op een nieuwe Polestar, de wagen starten met onze ‘Phone-as-Key’-technologie ...”, aldus Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar.

“Dankzij de nieuwe Polestar Explore-app is onze handige nieuwe autoconfigurator nu ook beschikbaar via een mobiel platform met een eenvoudige en aantrekkelijke interface. Daarnaast werken we verder aan onze plannen voor een internationaal netwerk van Polestar Spaces waar klanten die dat willen ons in het echt kunnen bezoeken.”

De Polestar Spaces zullen centraal gelegen winkelomgevingen zijn waar productdeskundigen, die niet op commissie werken, vragen van klanten beantwoorden, testritten regelen en ondersteuning bieden bij aankopen zonder de klassieke harde verkooptechnieken die klanten gewoon zijn als ze een auto willen kopen. Ook de bestellingen door klanten in een Polestar Space zullen uitgevoerd worden in dezelfde digitale retailomgeving.

De nieuwe Polestar Explore-app is beschikbaar voor Android en iOS in de relevante appstores of via Polestar.com.

De Polestar 2 is de nieuwe, volledig elektrische fastback die elektrische sportwagens toegankelijker maakt voor een breder en steeds progressiever publiek. Het is de eerste elektrische wagen die de concurrentie aangaat met de Tesla Model 3, met een gamma dat start bij een richtprijs van € 39.900*. Tijdens de eerste 12 productiemaanden bedraagt de richtprijs van de eerste editie € 59.900*.

De Polestar 2 heeft twee elektrische motoren en een batterijcapaciteit van 78 kWh voor een beoogde actieradius van 500 km. De elektrische vierwielaandrijving van de Polestar 2 produceert 300 kW (408 pk) en 660 Nm (487 lb-ft).

Voor Polestar zijn het de prestaties die de hele rijervaring bepalen. Het standaard dynamische chassis kan worden uitgebreid met het Performance Pack dat de rijdynamiek verbetert met Öhlins-schokdempers, Brembo-remmen en unieke 20” gesmede velgen. Polestars kenmerkende gouden veiligheidsgordels, remklauwen en ventieldoppen maken de sportieve look compleet.

De Polestar 2 is een van de eerste wagens ter wereld met een ingebouwd Android-infotainmentsysteem. Dankzij de Android-gebaseerde degelijke en aanpasbare digitale omgeving kunnen apps en voertuigfuncties tegelijk functioneren en konden er voor het eerst Google-diensten worden geïntegreerd in een wagen, inclusief Google Assistant, Google Maps met ondersteuning voor elektrische voertuigen en Google Play Store5. De nieuwe interface komt tot leven met de natuurlijke spraakbesturing en een nieuw 11”-aanraakscherm.

Vooruitbestellen kan via Polestar.com of de Polestar Explore-app. De productie van de Polestar 2 voor alle markten en voor zowel de versies met het stuur links als die met het stuur rechts gaat begin 2020 van start in China.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image