Polestar 1-rijtests

Het testcentrum van Hällered heeft verschillende testbanen om auto's op allerlei manieren te testen. Steile hellingen, haarspeldbochten, extreem ruig terrein ... Hällered heeft het allemaal. Ze hebben zelfs wegen uit de hele wereld tot in de kleinste details nagemaakt, zoals een Engelse landweg en een snelweg rond Los Angeles.

Maar hoe doordacht het ontwerp ook is, dit testcentrum kan niet op tegen de praktijk. Daarom nemen ingenieurs en technici van Polestar de verificatieprototypes (VP) van de Polestar 1 mee op reis door Europa om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Ze reisden af naar Jokkmokk en Arvidsjaur in Noord-Zweden. Hier waren de omstandigheden perfect om niet alleen verschillende rijmodi te testen, maar ook de remgevoeligheid, de neiging tot overstuur/onderstuur, de besturingssoftware en het rijden in diepe sneeuw. De besturingssoftware werd ook gekalibreerd in het zonnige Barcelona, waarna de Polestar 1 op weg ging naar Frankfurt om op de openbare weg te worden getest en de CarPlay-app te optimaliseren. De Polestar 1 werd ook van Zweden naar het noorden van Engeland gereden (via Duitsland en Nederland) om de ophanging te testen. Öhlins ging mee om aanpassingen en metingen ter plaatse te verrichten.

Alleen al dit jaar hebben de Polestar 1 VP's in totaal 10.000 km door heel Europa gereden. En er komt nog een ritje aan. Binnenkort rijdt de Polestar 1 via de Autobahn van Zweden naar Sankt Moritz om de motorsoftware te testen. Dit betekent nog meer testkilometers en waardevolle praktijkervaring.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image