Polestar onthult acculeveranciers voor zijn elektrische sportwagens

De overeenkomsten van die deal gaan over de levering van lithium-ionbatterijmodules voor de wereldwijde portfolio van Polestar-modellen die het komende decennium op de markt zullen komen, met als startpunt de eerste volledig elektrisch wagen van het merk, de Polestar 2, vanaf begin 2020. Dezelfde leveranciers zullen ook de accu’s leveren voor de toekomstige elektrische wagens van Volvo.

“Met deze leveranciers hebben we er alle vertrouwen in dat onze elektrische sportwagens aangedreven zullen worden door hoogwaardige accu’s waarop onze klanten kunnen rekenen”, aldus Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar.

Het Chinese CATL en het Zuid-Koreaanse LG Chem zijn vermaarde accuproducenten met lange en succesvolle trackrecords wat betreft de levering van lithium-ionbatterijen aan de internationale automobielindustrie. Ze voldoen aan Polestars en Volvo Cars’ strikte richtlijnen voor leveranciers op het vlak van technologieleiderschap, verantwoorde toeleveringsketens en concurrerende kostenmodellen. In China zal de accutoelevering schaalvoordelen genieten binnen de ruimere Geely Group.

De synergieën tussen Polestar, waar Volvo Cars en Geely elk voor de helft eigenaar van zijn, en de moederbedrijven bieden duidelijke voordelen, zoals hier met de accutoelevering getoond wordt.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image