Google I/O

Input/Output. Dat is waar 'I/O' voor staat in Google I/O, de grootste ontwikkelaarsconferentie ter wereld. I/O is een jaarlijks evenement dat sinds 2008 wordt gehouden in en rond het Shoreline Amphitheatre in Mountain View, Californië. De bezoekers ontvangen de nieuwste informatie op het gebied van softwareontwikkeling (input), die ze vervolgens aan het werk zetten in de vele codelabs* en sandboxes** op I/O (output).

De slogan van de conferentie is 'Innovation in the Open' (een andere betekenis van 'I/O'). Google I/O is dé ideale omgeving voor ontwikkelaars om elkaar te ontmoeten om de nieuwste en beste softwareontwikkelingen te bespreken. Dit is ook de plek waar Google nieuwe producten en updates voor bestaande producten aankondigt. Doorgaans gebeurt dit op een feestelijke manier met een enthousiast en gebruind publiek dat uitgelaten applaudisseert voor bijvoorbeeld één regel code.

Het enthousiasme valt op en is duidelijk te verklaren. Op I/O worden ongelooflijke innovaties bereikt, zoals navigatieaanwijzingen op basis van augmented reality (AR) en gestroomlijndere interactie via stemcommando's. De grenzen van wat mogelijk is, schuiven met de minuut op.

Dat is ook de reden waarom wij ernaartoe gingen. De Polestar 2 is de eerste auto ter wereld die een native Android-besturingssysteem met Google Maps, de Google Assistent en Google Play Store krijgt. Wij wilden ontwikkelaars laten zien wat we doen om onze toekomstige bestuurders een nieuw en modern gebruikersgemak te bieden. We wilden ook van hen horen wat ze van onze auto vonden. Speciaal daarvoor hebben we zelfs een ontwikkelaarsportaal gebouwd.

We gingen naar Google I/O met onze output en kregen geweldige input.

*Een begeleide, praktische programmeertutorial om nieuwe apps te bouwen of nieuwe functies aan bestaande apps toe te voegen.

**Een testomgeving waar het mogelijk is om software of programma's onafhankelijk te testen, controleren en evalueren.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image