Volledig elektrische Volvo XC40 introduceert gloednieuw Android-infotainmentsysteem met geïntegreerde Google-technologieën

In de volledig elektrische Volvo XC40 die binnenkort wordt gelanceerd, geeft Volvo Cars een nieuwe dimensie aan infotainment. Het Android-infotainmentsysteem biedt klanten ongekende personalisatiemogelijkheden, een intuïtievere bediening en nieuwe geïntegreerde Google-technologieën en -diensten.

Volvo Car Group is al enkele jaren een ontwikkelingspartner van Google en is nu de eerste autofabrikant die een geïntegreerd Android-infotainmentsysteem met Google Assistant, Google Maps en Google Play Store lanceert.

Het nieuwe systeem biedt een volledig geïntegreerd Android Automotive-besturings­systeem, het opensource-Android-platform, met realtime-updates voor diensten als Google Maps, Google Assistant en autoapps ontwikkeld door internationale ontwikkelaars.

De elektrische XC40 is ook de eerste Volvo die draadloos* updates voor de software en het besturingssysteem zal ontvangen. Volvo Cars neemt zo het voortouw voor geconnecteerde diensten in auto’s. De volledig elektrische XC40 zal ook blijven evolueren en verbeteren nadat hij van de band is gerold.

"We bieden u in uw wagen dezelfde ervaring als op uw smartphone, maar dan aangepast voor een veilige interactie tijdens het rijden", aldus Henrik Green, Chief Technology Officer bij Volvo Cars. "En door draadloze updates te introduceren voor alles van onderhoud tot nieuwe functies blijft de wagen even actueel als uw andere digitale producten. U zult altijd de nieuwste en beste functies hebben."

Een van de beste dingen aan het Android Automotive-besturingssysteem is dat het een aangepaste versie voor de wagen is van Android, een systeem dat miljoenen ontwikkelaars al kennen. Er zijn technologieën en diensten van Google- en Volvo Cars-ontwikkelaars geïntegreerd in de wagen en via de Google Play Store zullen extra muziek- en media-apps verkrijgbaar zijn die speciaal zijn geoptimaliseerd voor gebruik in wagens.

Dankzij de Google Assistant kunnen klanten mondeling instructies geven voor functies van de wagen zoals de temperatuur instellen, een bestemming ingeven, hun favoriete muziek en podcasts afspelen op apps als Spotify en in contact blijven door bijvoorbeeld berichten te verzenden.

Door de integratie wordt de bestuurder minder afgeleid en kan hij zijn handen op het stuur en zijn ogen op de weg houden. Met de Google Assistant kunt u ook vanuit uw Volvo uw slimme apparaten thuis bedienen.

Google Maps zal in real time kaarten en verkeersinformatie kunnen updaten, zodat het bestuurders steeds op de hoogte kan houden van de verkeerssituatie en proactief alternatieve routes kan voorstellen en het dichtstbijzijnde laadstation kan vinden.

Dezelfde rijke en actuele kaartgegevens zullen worden gebruikt om de capaciteiten van de Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) van de XC40 te verbeteren door de wagen belangrijke informatie te bezorgen zoals de maximale toegelaten snelheid en de locatie van bochten in de weg.

Volvo Cars blijft ook software en geconnecteerde diensten ontwikkelen dankzij zijn steeds groter wordende team software-ingenieurs en zijn digitaledienstenplatform Volvo On Call.

Het nieuwe infotainmentsysteem zal bijvoorbeeld volledig geïntegreerd zijn in Volvo on Call met nieuwe functies zoals een weergave van de status en het laadniveau van de accu.

Ook Volvo On Call-klassiekers zoals de wagen voorverwarmen op koude winterdagen, de wagen vinden op een grote parking, en vergrendelen en ontgrendelen op afstand via een digitale sleutel zijn inbegrepen.

De volledig elektrische XC40 wordt op 16 oktober voor het eerst aan het publiek getoond.
Gallerij

Sterckx - De Smet article image