Polestar begint productie met prototypen Polestar 2 in fabriek in Luqiao

Productietest van prototypen van Polestar 2 op schema in fabriek in Luqiao voor levering aan klanten in 2020 Productie van Polestar 1 voor klanten neemt toe bij de speciaal daarvoor bestemde fabriek in Chengdu Polestar 1 kan nu worden besteld, Polestar 2 kan worden gereserveerd

Polestar, de producent van elektrisch aangedreven hoogwaardige auto’s, benadrukt de overgang van idee naar operationele OEM met de mededeling dat de testproductie van Polestar 2 op schema ligt in de fabriek in Luqiao in China, als voorbereiding voor de levering aan klanten in 2020.

De tweede prototypefase is bedoeld om de integriteit van de auto en de kwaliteit van het proces aan te tonen, opdat de auto's die volgens planning in 2020 aan de klant moeten worden geleverd voldoen aan de strenge normen van Polestar.

“De prototypen in de productietest van Polestar 2 komen nu de uiteindelijke productielijn afrollen in de fabriek in Luqiao en komen zo dichter bij de productie van de serie,” aldus Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. “Zoals gepland zijn de auto's in de eerste helft van 2020 in het bezit van de klanten. Wij blijven onze beloften waarmaken.”

De Polestar 1, die ook in China wordt geproduceerd, rolt nu van de productielijn in de fabriek in Chengdu, die in augustus 2019 in gebruik is genomen. De faciliteit die is ontworpen door het internationaal vermaarde architecten- en ontwerpbureau Snøhetta, de faciliteit blijft zich ontwikkelen.De volgende mijlpaal in de ontwikkeling van Polestar is de opening van een testcircuit op het terrein van de fabriek. Dit circuit is speciaal gereserveerd voor de ontwikkeling van de auto en kwaliteitsbewaking en daarmee wordt de noodzaak van vervoer over grote afstanden voor evaluatie van de auto gereduceerd. Deze stap voor de verkleining van de met een dergelijk transport gepaard gaande ecologische voetafdruk Is een ander aspect van de belofte van het merk om de overgang naar duurzame mobiliteit in de industrie te versnellen.

Net als bij het verkoopmodel "digitaal eerst" van het merk vinden bestellingen voor Polestar 1 en reserveringen voor Polestar 2 plaats op de website Polestar.com. Toekomstige kopers van Polestar 2 kunnen hun plekje in de wachtrij reserveren en levering in 2020 garanderen met een volledig restitueerbare borgsom1.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image