Polestar bereikt verkoopdoelstelling in 2021 met wereldwijde verkoop van 29.000 wagens

Polestar, het premium elektrische autobedrijf, bevestigt dat het blijft inzetten op het waarmaken van ambitieuze wereldwijde verkoop-, markt- en retailuitbreidingsplannen die de basis vormen voor aanzienlijke groeidoelstellingen voor de komende jaren. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde verkoopdoelstelling van 29.000 wagens in 2021 gehaald, een groei van meer dan 185% ten opzichte van vorig jaar.

Polestar's voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW, en GGPIU), zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van 2022.

Polestar verhoogde in 2021 zijn aanwezigheid wereldwijd van 10 naar 19 markten, met groei in Europa en Azië-Pacific. In de eerste helft van 2022 plant Polestar om Spanje, Portugal en Ierland toe te voegen aan haar Europese markten en het Midden-Oosten te betreden met aanwezigheid in de VAE, Koeweit en Israël. Tegen het einde van 2023 wil Polestar actief zijn in minstens 30 wereldwijde markten.

"We maken onze doelstellingen waar," zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. "Het is een enorm spannende tijd voor het merk, met nieuwe markten en modellen ter ondersteuning van de ambitieuze groeiplannen die we voor onszelf hebben vastgesteld. Dankzij de niet aflatende toewijding van Polestar-werknemers over de hele wereld, vorderen we met vertrouwen in de richting van onze voorgestelde beursnotering."

Mike Whittington, Polestar’s Head of Sales, voegt toe: "Met sterke nieuwe marktlanceringen en de fantastische ontvangst van een uitgebreide Polestar 2-model line-up, hebben we de belangstelling voor Polestar en de voertuigverkoop zien stijgen in al onze markten. Onze inkomende bestellingen zijn sterk en we kijken uit naar een verdere groei van ons verkoopvolume, ook in 2022."

Daarenboven is het aantal retailpunten van Polestar verdubbeld in 2021 naar 100 locaties wereldwijd. Het bedrijf streeft naar 150 retailpunten tegen het einde van 2022. Naast de openingen van Polestar Spaces in stadscentra, debuteerde het bedrijf met zijn nieuwe, grotere, out-of-town Polestar Destinations. Het eerste permanente Polestar Destination opende in december 2021, buiten Gothenburg, Zweden.

In 2021 kondigde Polestar ook haar plannen om drie nieuwe wagens te lanceren in de komende drie jaar. Polestar 3, een premium elektrische prestaties SUV, bedoeld om te lanceren in 2022 en de eerste Polestar die zal worden gebouwd in de VS. Polestar 3 zal uitgerust worden met geavanceerde technologieën van Luminar, Nvidia en Zenseact, deze zullen voor cutting-edge autonoom rijden functionaliteiten zorgen.

Gallerij

Sterckx - De Smet article image