Fiscale aftrekbaarheid PHEV

Fiscale aftrekbaarheid plug-inhybride wagens in 2023

Wat verandert er precies aan de fiscaliteit en hoe haalt u het maximum uit uw plug-inhybride Volvo? Dit handig overzicht helpt u op weg.

Waarom blijft uw plug-inhybride interessant?

Als werkgever betaalt u een maandelijkse solidariteits- of CO2-bijdrage als de werknemer de bedrijfswagen mag gebruiken voor privékilometers. Dankzij hun lage CO2-uitstoot vallen de Volvo plug-inhybrides onder de laagste solidariteitsbijdrage. Bent u zelfstandige*? Dan verandert er helemaal niets en betaalt u net als vroeger geen solidariteitsbijdrage.

De toekomst van fiscale voordelen

Plug-inhybride wagens

In 2023 en 2024 bedraagt de maximale aftrekbaarheid nog altijd 100%. Daarna daalt ze stelselmatig met 25 procent per jaar. Voor uw plug-inhybride blijft de gemiddelde aftrekbaarheid de komende jaren dus hoog.

Fossiele brandstof

Uw fossiele brandstof is voor 50% aftrekbaar. Maar Volvo plug-inhybrides hebben een zeer laag verbruik en hoog elektrisch rijbereik. Zo dalen de kosten van fossiele brandstof aanzienlijk en rijdt u vaak op 100 procent aftrekbare elektriciteit.

Elektriciteit

De aankoop en de kosten voor elektrisch opladen blijven wel nog steeds 100% aftrekbaar voor de volledige levensduur van uw wagen.

Is een tweedehandswagen fiscaal aftrekbaar?

Ook tweedehandswagens van Volvo Selekt zijn fiscaal aftrekbaar

Op de plug-inhybrides van Volvo Selekt geniet u van dezelfde fiscaliteit als op nieuwe wagens. Zo ervaart u het gevoel van een nieuwe wagen in een tweedehands Volvo. En dat mag u letterlijk nemen.

Net als op een nieuwe Volvo krijgt u tot twee jaar garantie. De gratis pechverhelping in Europa van Volvo Assistance wordt automatisch verlengd na elke onderhoudsbeurt bij uw Volvo-verdeler.

Bovendien is de zorgvuldig geselecteerde stock van Volvo Selekt onmiddellijk beschikbaar, zodat u binnenkort al het gevoel van een nieuwe Volvo kunt ervaren.

Vraag advies aan uw verdeler

De keuze voor uw nieuwe wagen blijft zeer uitgebreid. Met de extra complexiteit rond fiscaliteit is het meer dan ooit belangrijk dat u de juiste, weldoordachte keuze maakt. Gelukkig helpen wij u met plezier bij het zoeken naar uw volgende wagen.

Wat u moet weten over de fiscale hervormingen

Indien u na 30 juni 2023 een plug-inhybride aanschaft, blijft de maximale aftrekbaarheid van de auto in 2023 en 2024 nog steeds 100%. Na deze periode zal de maximale aftrekbaarheid geleidelijk afnemen naar 75% in 2025, 50% in 2026, 25% in 2027, en uiteindelijk vanaf 2028 naar 0%.

Wagens die worden besteld nà 31 december 2022 kunnen rekenen op een fiscale aftrekbaarheid van 50% op de fossiele brandstof. Voor het elektrisch laden blijft het voordeel 100% aftrekbaar.

De nieuwe regelgeving is van toepassing op zowel nieuwe wagens, stockwagens, leasingcontracten als tweedehandswagens.

De fiscale aftrekbaarheid van uw wagen wordt berekend op basis van de uitstoot en de energiecapaciteit van de batterij.

Nee, deze regels zijn van toepassing op de aanschaf en het verbruik van zowel wagens, laadpalen, laadinfrastructuur en het mobiliteitsbudget. Laat u dus steeds goed begeleiden en informeren.

Onze elektrische aandrijvingen

Recharge pure electric

Recharge pure electric

De volledig elektrische aandrijflijn – stil, krachtig en verfijnd rijden zonder uitstoot.

Lees meer over elektrische wagens >

Mild hybrid

Recharge plug-inhybride

De krachtige combinatie van een elektromotor en een benzinemotor maakt het mogelijk om zonder uitlaatgassen te pendelen in de Pure electric modus, maar ook om zuinig te rijden over lange afstanden in de Hybrid modus.

Lees meer over plug-in hybrides >

*bij bepaalde vennootschapsvormen.
De informatie op deze pagina is louter informatief en onderhevig aan veranderingen op basis van aanpassingen in de wet-en regelgeving rond fiscaliteit voor geëlektrificeerde voertuigen.