Waarom winterwielen?

Wielen & velgen

Bij Volvo kennen we onze modellen door en door. Van de technische details tot de bijhorende accessoires. Koppel deze kennis aan de resultaten van onze uitgebreide bandentests en u mag er zeker van zijn dat u het beste advies krijgt over wielen voor uw Volvo.

6 redenen om een originele Volvo-winterwielenset te kopen

1. De beste banden gecombineerd met originele Volvo-velgen

Volvo selecteert de beste banden bij gerenommeerde bandenmerken en combineert deze met originele aluminium Volvo-velgen van hoge kwaliteit die de juiste eigenschappen, prestaties en afwerking bieden.

2. Uitgebreid getest

Alle winterbanden uit ons gamma zijn uitvoerig getest op elk Volvo-model en in extreme winterse weersomstandigheden.

3. Ideale rubbermix voor betere grip

In tegenstelling tot zomerbanden blijft het rubber in winterbanden zacht en flexibel wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt. Het loopvlakpatroon is zorgvuldig ontworpen voor een betere grip op sneeuw en ijs, en voert ook beter water en smeltende sneeuw af.

4. Uitgekiende combinatie van velg en band

Alleen originele Volvo-winterwielen bieden een uitgekiende combinatie van banden en velgen, die niet alleen uw rijcomfort verbeteren maar ook de look van uw Volvo.

5. Passend bij uw Volvo en uw voorkeuren

Wij kunnen u winterwielen aanbevelen die niet alleen ontworpen zijn voor uw specifieke Volvo-model, maar die ook passen bij uw smaak, rijstijl en de omstandigheden waarin u het vaakst onderweg bent.

6. Stockage bij Volvo

Onze Volvo-verdelers bieden de mogelijkheid uw 2e wielenset voor u te stockeren wanneer u deze niet gebruikt. Uw banden en velgen worden gecontroleerd en indien gewenst ook gereinigd, alvorens ze veilig en verzekerd worden opgeslagen.

Uw winterwielen staan klaar

Het wordt alweer kouder. Tijd dus om uw Volvo winterklaar te maken.

Bij winterbanden denken we snel aan reizen naar wintersportgebieden. Maar wist u dat u ook in België en Luxemburg in de wintermaanden veiliger rijdt met aangepaste banden? Zomerbanden verharden immers al bij temperaturen onder +7°C en verliezen grip.

In koude weersomstandigheden heeft u een band nodig met een speciaal rubbermengsel dat zacht en flexibel blijft bij lage temperaturen. Zo blijft het rubber een goede grip houden op het wegdek. Rond +7°C presteren zomerbanden al beduidend minder goed. Daalt de temperatuur nog verder, dan zullen banden die specifiek voor koude omstandigheden ontwikkeld werden merkbaar betere prestaties leveren op vlak van grip, stuurprecisie en remafstand. Het profiel van een winterband is zodanig ontworpen dat het zacht en soepel blijft bij lage temperaturen en zo zijn grip blijft behouden op het wegdek.

Veeleisende tests in extreme omstandigheden

Al sinds de jaren zeventig test Volvo elk jaar de nieuwste winterbanden in Lapland. Jokkmokk ligt pal op de poolcirkel, zodat maandenlang in koude temperaturen en op sneeuw kan worden getest. Met andere woorden: de ideale plaats om winterbanden in barre en veeleisende weersomstandigheden te testen. Tijdens de testritten wordt gelet op wegligging, grip, rijcomfort en rolgeluid. Op basis van deze testresultaten kiest Volvo alleen de beste winterbanden uit voor haar gamma originele winterwielensets.

Wat zou er gebeuren als 3 identieke wagens, uitgerust met respectievelijk winter-, all-season- en zomerbanden, bij een snelheid van 80 km/u remmen op een besneeuwde ijsvlakte? Volvo deed de test en de beelden hiernaast spreken voor zich! De remweg met vierseizoenenbanden is 33% langer dan met winterwielen, met zomerwielen wordt de remweg zelfs 127% langer.

Waar kan uw Volvo-verdeler bij helpen?

Van advies
Afhankelijk van uw rijstijl, de omstandigheden waarin u het vaakst onderweg bent en welke aspecten prioriteit voor u hebben, krijgt u advies over de wielenset die perfect bij u en uw Volvo past.
Tot bandenwissel
Of het u nu kiest voor banden die een sportievere rijstijl aankunnen of juist een lage rolweerstand hebben, uw Volvo-verdeler heeft alle expertise in huis om u wielen en banden aan te bevelen die – in overeenstemming met de hoge veiligheidseisen van Volvo – in elk seizoen het beste uit uw Volvo naar boven halen.

De meest gestelde vragen over winterwielen

Neen, de adviesprijzen voor velgen- of wielensets zijn steeds exclusief montage en eventueel te downloaden software.

Banden op de correcte manier bewaren verhoogt de levensduur en de duurzaamheid ervan.

Banden die op velgen gemonteerd zijn, maar niet worden gebruikt, horen opgeslagen te worden in een donkere, droge en koele ruimte. Ze dienen liggend opgeslagen te worden om er voor te zorgen dat ze hun ronde vorm behouden.

Was vuil en strooizout eerst weg om de levensduur van de banden te verlengen.

Ja, dat kan. Laat uw zomerbanden overwinteren bij uw Volvo-verdeler, waar in de zomer ook uw winterbanden kunnen worden bewaard.

Elke Volvo-verdeler biedt een ‘bandenhotel’ aan: zij verzorgen het wisselen van de wielen, controleren de staat van de banden, checken de bandenspanning en de profieldiepte, bieden een verzekerde bandenopslag en kunnen uw wielenset ook voor u reinigen.

Banden zijn net als chauffeurs: ze zijn allemaal anders. Elke nieuwe band is het resultaat van een compromis tussen verschillende kwaliteitseisen. Uiteraard zijn veiligheid en duurzaamheid heel belangrijk, maar verschillende types bestuurders hebben ook verschillende voorkeuren wat banden betreft.

Elke band heeft een specifiek karkas (de basisconstructie), loopvlak en rubbermengsel. Ook de afmetingen zijn uniek. Het is deze unieke combinatie van factoren die er voor zorgt dat de ene band op sommige vlakken beter presteert dan een andere. Zo kan u als klant voorrang geven aan bepaalde eigenschappen en kwaliteiten van een band.

Sportievere chauffeurs kiezen voor de band met de meeste grip, maar misschien vindt u een zo laag mogelijk verbruik wel belangrijker? Dan kiest u voor een ecoband met een lage rolweerstand. Nog anderen geven voorrang aan banden die regenwater perfect afvoeren. De juiste band vinden is een kwestie van de juiste balans vinden tussen uw rijgewoontes, uw type wagen en de staat van de wegen waarop u het vaakst rijdt.

Banden verschillen omdat verschillende wagens en rijomstandigheden verschillende vereisten hebben.

Ze worden meestal verdeeld in vier categorieën:
  • premiumbanden met goede prestaties bij gemiddeld rijgedrag
  • sportbanden met kwaliteiten voor sportiever en veeleisender rijden
  • SUV-banden die voldoen aan de uitdagingen op onverharde wegen
  • banden met lage rolweerstand en dus verminderde wrijving om brandstof te besparen

Door uw winterbanden meteen op een extra set velgen te laten monteren voorkomt u onnodige slijtage van uw zomerbanden én velgen. Zo gaan uw banden en velgen langer mee en beperkt u de montagetijd tot slechts 20 minuten.

Wist u dat sneeuwkettingen in sommige landen verplicht zijn? U kunt ze dus maar beter aan boord hebben als u deze winter op vakantie vertrekt naar typische wintersportlanden als Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

Gebruik steeds originele Volvo-sneeuwkettingen – ontwikkeld voor elk type Volvo met de juiste velg- en bandenmaten – om schade aan bijvoorbeeld wielkasten te voorkomen. Volvo-sneeuwkettingen zijn speciaal ontwikkeld voor de diverse bandenmaten en bieden het voordeel dat ze niet aan de binnenkant van de band bevestigd worden en dus geen ruimte innemen die nodig is voor grotere banden.

Oefen het omleggen van sneeuwkettingen thuis al tot u het vlot in de vingers hebt, dit bespaart u onderweg naar uw winterbestemming veel tijd en frustratie.

Ook ‘sneeuwsokken’ of ‘wielhoezen’ zorgen voor meer grip en wrijving op lastige winterwegen. De sok wordt eenvoudig om het wiel gemonteerd, beschadigt de velgen niet, neemt weinig plaats in en kan worden hergebruikt. De AutoSock vormt echter geen alternatief voor sneeuwkettingen in landen waar het gebruik van sneeuwkettingen een wettelijke verplichting is.